Informatii siguranta produs
Produs notificat de Serviciul Național pentru Plante Medicinale, Aromatice și Produse ale Stupului, Notificare nr.16648/06.07.2023 Referințe Enoki – Ciuperca de aur: 1Activitatea hipolipidemică și antioxidantă a ciupercilor enoki (Flammulina velutipes); Yeh MY, Ko WC, Lin LY.; Biomed Res Int. 2014 2Flammulina velutipes Mycorrhizae atenuează tulburarea lipidică indusă de dieta bogată în grăsimi, stresul oxidativ și inflamația, în ficat și țesutul adipos perirenal. Studiu de medicină experimentală; Luo Z, Gao Q, Li Y, Bai Y, Zhang J, Xu W, Xu J.;. Nutrienţi. 2022 3Polizaharidele din Flammulina velutipes atenuează markerii sindromului metabolic prin modularea microbiomului intestinal și a metabolismului lipidic într-un model experimental cu dietă bogată în grăsimi.; Zhao R , Ji Y , Chen X , Hu Q , Zhao L.; Food Funct. 2021 4Activitățile de reglare biologică a polizaharidei Flammulina velutipes, microbiota intestinală, repertoriul imunitar și transcriptomul cardiac. Studiu de medicină experimentală.; Hao Y, Liao X, Wang X, Lao S, Liao W.; Int J Biol Macromol. 2021 5Polizaharidele din Flammulina velutipes îmbunătățesc învățarea în tulburările de memorie prin modularea compoziției microbiotei intestinale. Model de medicină experimentală; Su A, Yang W, Zhao L, Pei F, et al.; Food Funct. 2018 6Polizaharidele din Flammulina velutipes îmbunătățesc sănătatea intestinului prin reglarea activității metabolice microbiene intestinale. Studiu experimenal; Hao Y, Wang X, Yuan S, Wang Y, Liao X, Zhong M, He Q, Shen H, Liao W, Shen J.; Int J Biol Macromol. 2021 7Efectul proteinei imunomodulatoare fungice FIP-fve izolată din Flammulina velutipes asupra inflamației căilor respiratorii și producției de citokine astm. Studiu de medicină experimentală; Lee YT, Lee SS, Sun HL, Lu KH, Ku MS, Sheu JN, Ko JL, Lue KH.; Citokine. 2013 8Întreruperea migrării și proliferării celulelor cancerului pulmonar de către proteina imunomodulatoare fungică FIP-fve din Flammulina velutipes.; Chang YC, Hsiao YM, Wu MF, Ou CC, Lin YW, Lue KH, Ko JL.; J Agric Food Chem. 2013