Informațiile nutriționale pentru 1 lingură (15 grame) de ardei iute crud, proaspăt și roșu sunt:
Calorii: 6
Apa: 88%
Proteine: 0,3 grame
Carburi: 1,3 grame
Zahar: 0,8 grame
Fibră: 0,2 grame
Grăsime: 0,1 grame
Vitamine si minerale
Ardeii iuti sunt bogati in diverse vitamine si minerale.
Cu toate acestea, deoarece acestea sunt consumate doar în cantități mici, contribuția lor la aportul dvs. zilnic este minusculă. Aceste fructe picante se laudă cu urmatoarele:
Vitamina C. Ardeii iuti sunt foarte bogati in acest antioxidant puternic, care este important pentru vindecarea ranilor si a functiei imunitare.
Vitamina B6. O familie de vitamine B, B6 joacă un rol în metabolismul energetic.
Vitamina K1. Cunoscută și sub denumirea de filocinoană, vitamina K1 este esențială pentru coagularea sângelui și a oaselor și rinichilor sănătoși.
Potasiu. Un mineral esențial alimentar care servește o varietate de funcții, potasiul vă poate reduce riscul de boli de inimă atunci când este consumat în cantități adecvate.
Cupru. Adesea lipsit de dieta occidentală, cuprul este un oligoelement esențial, important pentru oasele puternice și neuronii sănătoși.
Vitamina A. Ardeii roșii au un conținut ridicat de beta-caroten, pe care corpul tău îl transformă în vitamina A.
Informatii conformitate produs