Amidonul prezinta o importanta deosebita pentru alimentatia omului, el fiind componentul principal al fainurilor, al painii, al pastelor fainoase si al altor preparatelor alimentare. Produsul nu provine din culturi modificate genetic. Amidonul constituie una dintre cele mai importante resurse energetice ale corpului uman. Reprezinta, de fapt, un carbohidrat compus (format din doua polizaharide, amiloza si amilopectina) si il gasim in diferite parti ale plantelor, de la seminte si pana la fructe sau tuberculi. In organism, amidonul se transforma in glucoza crescand rapid nivelul de zahar din sange si constituind una dintre sursele principale de carbohidrati. Intre alimente, cele care ne furnizeaza cel mai mult amidon sunt : Cartofii Cerealele (grau, ovaz, orz, secara, orez, porumb) Cuscusul (care este, de fapt, tot o cereala) Pastele Quinoa Tapioca Legumele, cum ar fi mazarea, fasolea, lintea,dovleacul, dovlecelul. In ciuda parerii generale, amidonul nu este total contraindicat in diete, dimpotriva chiar: alimentele care il contin, consumate in cantitati rezonabile si preparate prin fierbere sau coacere, fara grasimi adaugate, mentin senzatia de satietate pe termen lung.