lantele medicinale folosite ca materie prima pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel incat putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanti toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, ingrasaminte chimice, microorganisme sau virusi patogeni. Pentru realizarea Ceaiului de Mustar-alb, au fost folosite plante nemodificate genetic, obtinute preponderent din culturi curate, atent-verificate, de pe teritoriul tarii noastre. Semintele de Mustar-alb (Sinapis albae semen) au fost recoltate cu ajutorul unei combine speciale, in momentul in care peste 70% din plante au ajuns la maturitate, prezentand frunze bazale ingalbenite, fructe de culoare galben-ruginie, iar seminte au capatat nuante de galben. Acestea au fost sortate si uscate la temperaturi menajante, pastrandu-si, asadar, proprietatile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante. Semintele de Mustar-alb sunt recunoscute pentru proprietatile lor deosebite in stimularea digestiei, reglarea tranzitului intestinal si cresterea poftei de mancare. In plus, compusii activi (de ex.: ulei gras – 30-47%, gliceride ale acizilor – oleic, linoleic, erucic; substante de natura proteica – 25%, mucilagii – 20%, glucozinolati, glucozide – sinalbina, sinigrina; enzime – mirozina / mirozinaza, esenta de mustar – izotiocianat de alil, sulfocinat de parahidroxibenzil, sulfat de sinapina, saruri minerale – K, Mg, Ca s.a.) din semintele de Mustar-alb contribuie si la: stimularea secretiei glandelor salivare, gastrice si intestinale, eliminarea gazelor din intestine si combaterea balonarii, normalizarea tranzitului intestinal lent prin stimularea peristaltismului, limitarea dezvoltarii microorganismelor patogene de la nivel digestiv si respirator, limitarea proceselor inflamatorii din organism, normalizarea colesterolului, cresterea tensiunii arteriale scazute, calmarea durerilor articulare de natura reumatica si atenuarea migrenelor. Pe scurt, printre virtutile semintelor de Mustar-alb se numara actiunea: eupeptica, stomahica, digestiva, carminativa, laxativa, antiinflamatoare, hipocolesterolemianta, antiastmatica, antireumatica, bacteriostatica, revulsiva si de stimulare a poftei de mancare. Extern se poate folosi pentru: calmarea durerilor reumatice, musculare si a migrenelor.