Acțiuni: - vasodilatator coronarian; - cardiotonic; - antiaritmic; - antihipertensiv; - sedativ; - vitaminizant; - tonifiant. Ingrediente: Păducel (Crataegus monogyna) - fructe. Păducelul face parte din familia Rosaceae, fiind un arbust spinos, de câțiva metrii înălțime, care la sfârșitul lui aprilie și începutul lui mai încântă privirea cu ploaia sa de petale albe și îmbie la relaxare cu aromă sa liniștitoare. În septembrie – octombrie explozia sa de fructe roșii viu colorate dă un aspect sărbătoresc dealurilor și marginilor de pădure unde, de obicei crește. Păducelul își datorează eficiența complexului de principii active, capacitatea sa curativă fiind însă mult diminuată prin prelucrarea termică a plantei (ceaiurile fiind obținute de obicei prin fierberea produsului), motiv pentru care, se recomandă administrarea păducelului sub formă de pulbere, macerat la rece sau tinctură, forme de extracție care păstrează nealterate proprietățile plantei. Mod de administrare: - maceratul la rece - se prepară dintr-o lingura cu planta adăugată la 250ml de apă, se menține timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară și se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu macerat pe zi, cu 30 minute înainte de mese. - infuzia - se prepară dintr-o lingura cu planta adăugată la 250ml de apă clocotită, se menține timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoară și se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 minute înainte de mese. Observații: Se recomandă administrarea în cure îndelungate (peste 6 luni). Contraindicații Intoleranță la păducel. Prezentare: 50 g
Informatii conformitate produs