Proprietăți: Susține sănătatea tractului respirator Ajută la menținerea unui sistem gastro-intestinal sănătos Cimbrul era o plantă cunoscută încă din Antichitate, fiind folosit atât pentru proprietățile sale curative cât și la prepararea mâncărurilor. Theophrastus și Dioscoride ne-au lăsat descrieri amănunțite ale acestei plante. Ingrediente: Partea aeriană a plantei Thymus vulgaris L. fam. Labiatae, care conține ulei volatil (borneol, cineol, timol, carvacrol), tanin, acid cafeic, principiu amar, saponozide, flavone. Efect: Antiinfectius, stomahic (stimulează secrețiile gastrice), coleretic (stimulează secreția biliară), carminativ (favorizează eliminarea gazelor intestinale), antispastic, vermifug, expectorant, diuretic. Întrebuințări principale: Gripa, bronșita, tuse, astm. Alte întrebuințări: Dispepsii, balonări, anorexie, paraziți intestinali, infecții urinare. Contraindicații: Sarcina. Preparare: Se prepară infuzie din 1 linguriță de plantă la o cană cu apă. Mod de administrare: Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi. Prezentare: 50 g