Cuscus (scris in moduri diferite, de la couscous si pana la cus-cus) este o mancare de origine araba, din nordul Africii, o cereala de fapt. Ceea ce intalnim pe piata sub denumirea de cuscus este un produs obtinut din semolina, adica grau dur, cel cu cu boaba mai lunga, galbuie, prelucrat cu ajutorul apei, transformat in granule sferice si apoi uscat. Initial se fabrica si din mei sau orz in unele regiuni, dar cuscusul folosit la scara larga este din grau. M Modul de preparare poate sa para complicat: graul dur se macina, iar faina se umezeste cu apa, pana cand se formeaza mici granule cu diametrul de aproximativ 1 mm. Aceste granule sunt, ulterior, pudrate cu faina alba, ca sa isi pastreze forma sferica. In Vest, cuscusul este tratat la abur si apoi deshidratat, pentru a asigura consumatorului cel mai rapid mod posibil de a-l include in alimentatie. Ingrediente: faina de gris durum, apa. Produsul contine gluten, poate contine urme de soia, arahide, fructe cu coaja lemnoasa, mustar, susan. Mod de preparare: Practic, nici nu mai este necesar sa fierbi cuscusul pe care il cumperi din magazin, este suficient sa il tii timp de 5 minute in apa fierbinte intr-un vas acoperit, pana cand absoarbe apa, se umfla si devine usor si pufos. Mod de utilizare: Granule mici, sferice, preparate din faina de grau dur, ce pot fi folosite (fierte sau doar inmuiate) in preparate ca: sosuri, garnituri, salate, etc. Sunt o sursa importanta de potasiu, proteine si glucide. Produsul nu provine din culturi modificate genetic.
Informatii conformitate produs